Date: 2-09-'15 Category: ,

Cursa de Orientare - Bucharest Science Festival 2015

Sâmbătă, 26 septembrie, 40 de participanți împărțiți în 6 echipe s-au întrecut într-o cursă presărată cu ateliere interactive, organizată de noi în cadrul Bucharest Science Festival.

Click pe imaginea de mai jos ca să vezi cum a fost la cursa de orientare!

Cursa de Orientare - Bucharest Science Festiva, 26 Septembrie 2015

Descrierea cursei din cadrul Bucharest Science Festival

Academia 1,61 propune în cadrul Bucharest Science Festival 2015 un program interactiv, în care participanții vor porni într-o cursă contra-cronometru și vor trebui să parcurgă singuri, cu ajutorul busolei, un traseu de orientare cu puncte de control. Pe parcursul traseului vor avea parte de ateliere surpriză, iar numai dupa ce vor înțelege fenomenul științific și vor aplica principiile pentru a îndeplini proba vor primi indiciile către punctul următor.

 

Ateliere pe parcursul traseului de la Bucharest Science Festival 2015:

“Despre busolă și cum ne orientăm cu ea”

– cum funcționează, cum ne orientăm, cum găsim direcția cu ajutorul busolei, ce înseamnă un azimut, cum compensăm și cum găsim drumul corect.

“Folia de supraviețuire”

– ce este, cum funcționează folia de supraviețuire si cum o folosim în situații de urgență.

– să construim propriul adăpost de urgență

“Firul electric”

– folosirea forțelor cumulate pentru a trece proba

– comunicare și lucru în echipă

„Principiul demultiplicării forțelor, sau cum poate 1 pitic să mute 2 uriași”

– aplicație distractivă a unor principii de mecanică

 

Ia-ți prietenii și vino la Bucharest Science Festival 2015!

Când și unde?

Sâmbătă 26 septembrie,  10 – 14   

Pădurea Băneasa

 

Vârsta

Copii 8-16 ani

Dezvoltare personală

Orientare cu ateliere interactive 

Formatori

Formatori Academia 1,61

Cost: gratuit

Eveniment gratuit în cadrul Bucharest Science Festival 2015

Servicii 

 • Formatori pentru fiecare grupă
 • Materialele necesare desfășurării atelierelor
 • Vouchere Academia 1,61  pentru câștigătorii curselor

Informații importante

Intrarea este liberă în cadrul Bucharest Science Festival 2015 însă accesul la program se face doar cu programare prealabilă până la data de 24.09.2015 la:  Anca Secu 0764172211 sau anca@academia161.ro

Mijloace de transport în comun: autobuzul 301 de la Piata Romana până la stația Grădina Zoologică

In caz de conditii meteorologice nepropice, din imposibilitatea de a-l muta in interior, atelierul se va suspenda.

 

Număr de locuri disponibile este limitat.

 

Ce spun participanții

 • de 5* - Mi-a plăcut că am lucrat în echipă cu mama. Este o activitate distractivă, înveți lucruri noi și lucrezi împreună cu un părinte.
 • de 5* - Un timp foarte plăcut de a petrece timpul liber, departe de gadget-uri și alte chestii moderne. Felicitări și la cât mai multe activități!
 • " In cadrul atelierelor organizate de  Academia 1,61, impreuna cu  familia mea am participat la multe activitati minunate, vesele si relaxante. Sunt mama lui Andrei, un baietel de11 ani, si va marturisesc ca mie mi-a placut cel mai mult 'Tabara montana de familii". Am avut ocazia sa invat foarte multe lucruri pe care le poti face  in situatii critice pe munte si nu numai, m-a incarcat cu energia de care aveam nevoie, a fost senzational! Iar pentru sotul si pentru baiatul meu cele mai apreciate  ateliere au fost cele de "Paintball" si "O zi intr-un dojo de Aikido". Acolo au avut ocazia sa-si demonstreze vitejia de cavaleri Jedi pentru a indeplinii anumite misiuni, probe de imaginatie si sa dobandeasca mai multa incredere unul in celalalt pentru a putea castiga "rasplata marelui maestru". Profesionalismul, seriozitatea, entuziasmul si  imaginatia echipei Academia 1,61 pentru organizarea  acestor ateliere sunt uimitoare! Oameni buni, sunteti geniali! Dragi parinti, daca doriti pentru copiii dumneavoastra o altfel de educatie si o altfel de distractie, nu ezitati sa participati la atelierele Acadeniei 1,61! "
  Daniela Cazimirovici
 • Am simtit nevoia de a va scrie cateva randuri, pentru ca vreau sa va spun ca Tudor s-a intors multumit, senin, optimist din tabara de ski, cum, poate, nu l-am mai vazut de mult timp. In seara intoarcerii, obosit fiind, in masina pe drumul catre casa, precum si acasa, pregatindu-se pentru culcare, nu contenea sa zambeasca si sa povesteasca despre debate, atacul la persoana si despre ceata psihologica din care l-ar fi scos Andrei, despre faptul ca a reusit sa nu mai fie atat de competitiv si a putut sa se bucure de ski, despre colegii din tabara, cu totii OK. Cu alte cuvinte, ale voastre, adevarata educatie prin experiente inedite. Am fost o mama fericita si va multumesc mult pentru acest lucru.
  Mirela - mama lui Tudor (11 ani)
 • " Felicitari Academiei 1,61 pentru proiectele pe care le initiaza si care sunt adresate copiiilor, tinerilor dar si adultilor. Ca mama si indrumator de copii stiu cat este de greu sa reusesti sa ii ajuti sa se intergreze mai bine in mediul social, sa ii inveti ce inseamna respectul, sa ii inveti ce inseamna altruismul si sa ii ajuti sa devina persoane responsabile. Academia 1,61 este o echipa de tineri entuziasi si pregatiti sa faca aceste lucruri prin diferite tabere si programe pe care le organizeaza cum ar fi tabere de supravietuire, de orientare, de invatare a anumitor sporturi benefice dezvoltarii fizice. Ii salut si ma bucur ca exista si in Romania tineri cu spirit de initiativa care nu lasa planurile pe hartie ci se lupta pentru concretizarea lor. "
  Valentina Fatu
 • " Multumim pentru rabdarea si intelegerea avuta in zilele petrecute langa copiii nostri! Cu ajutorul vostru cateva zile de vacanta au devenit amintiri de neuitat. Vorbesc incredibil de frumos despre experientele traite. Sunteti o echipa minunata si va dorim succes si entuziasm in tot ceea ce faceti. "
  Florina si Razvan Covrig