Date: 2-09-'15 Category: ,

Cursa de Orientare - Bucharest Science Festival 2015

Sâmbătă, 26 septembrie, 40 de participanți împărțiți în 6 echipe s-au întrecut într-o cursă presărată cu ateliere interactive, organizată de noi în cadrul Bucharest Science Festival.

Click pe imaginea de mai jos ca să vezi cum a fost la cursa de orientare!

Cursa de Orientare - Bucharest Science Festiva, 26 Septembrie 2015

Descrierea cursei din cadrul Bucharest Science Festival

Academia 1,61 propune în cadrul Bucharest Science Festival 2015 un program interactiv, în care participanții vor porni într-o cursă contra-cronometru și vor trebui să parcurgă singuri, cu ajutorul busolei, un traseu de orientare cu puncte de control. Pe parcursul traseului vor avea parte de ateliere surpriză, iar numai dupa ce vor înțelege fenomenul științific și vor aplica principiile pentru a îndeplini proba vor primi indiciile către punctul următor.

 

Ateliere pe parcursul traseului de la Bucharest Science Festival 2015:

“Despre busolă și cum ne orientăm cu ea”

– cum funcționează, cum ne orientăm, cum găsim direcția cu ajutorul busolei, ce înseamnă un azimut, cum compensăm și cum găsim drumul corect.

“Folia de supraviețuire”

– ce este, cum funcționează folia de supraviețuire si cum o folosim în situații de urgență.

– să construim propriul adăpost de urgență

“Firul electric”

– folosirea forțelor cumulate pentru a trece proba

– comunicare și lucru în echipă

„Principiul demultiplicării forțelor, sau cum poate 1 pitic să mute 2 uriași”

– aplicație distractivă a unor principii de mecanică

 

Ia-ți prietenii și vino la Bucharest Science Festival 2015!

Când și unde?

Sâmbătă 26 septembrie,  10 – 14   

Pădurea Băneasa

 

Vârsta

Copii 8-16 ani

Dezvoltare personală

Orientare cu ateliere interactive 

Formatori

Formatori Academia 1,61

Cost: gratuit

Eveniment gratuit în cadrul Bucharest Science Festival 2015

Servicii 

 • Formatori pentru fiecare grupă
 • Materialele necesare desfășurării atelierelor
 • Vouchere Academia 1,61  pentru câștigătorii curselor

Informații importante

Intrarea este liberă în cadrul Bucharest Science Festival 2015 însă accesul la program se face doar cu programare prealabilă până la data de 24.09.2015 la:  Anca Secu 0764172211 sau anca@academia161.ro

Mijloace de transport în comun: autobuzul 301 de la Piata Romana până la stația Grădina Zoologică

In caz de conditii meteorologice nepropice, din imposibilitatea de a-l muta in interior, atelierul se va suspenda.

 

Număr de locuri disponibile este limitat.

 

Ce spun participanții

 • "Impreuna cu prietenii nostri de la Academia 161, invatam lucruri noi, ne aducem aminte ce-am mai uitat pe parcurs si - mai ales - retraim momentele magice ale copilariei. Cu zambetul pe buze, pe tatami, in apa sau pe carari de munte, copiii nostri descopera lumea cu toate ale ei: prietenie, efort, bucurie, greutati, satisfactii, natura, sanatate. "
  Emil Ţicu
 • " Felicitari Academiei 1,61 pentru proiectele pe care le initiaza si care sunt adresate copiiilor, tinerilor dar si adultilor. Ca mama si indrumator de copii stiu cat este de greu sa reusesti sa ii ajuti sa se intergreze mai bine in mediul social, sa ii inveti ce inseamna respectul, sa ii inveti ce inseamna altruismul si sa ii ajuti sa devina persoane responsabile. Academia 1,61 este o echipa de tineri entuziasi si pregatiti sa faca aceste lucruri prin diferite tabere si programe pe care le organizeaza cum ar fi tabere de supravietuire, de orientare, de invatare a anumitor sporturi benefice dezvoltarii fizice. Ii salut si ma bucur ca exista si in Romania tineri cu spirit de initiativa care nu lasa planurile pe hartie ci se lupta pentru concretizarea lor. "
  Valentina Fatu
 • de 5* - Mi-a plăcut că am lucrat în echipă cu mama. Este o activitate distractivă, înveți lucruri noi și lucrezi împreună cu un părinte.
 • " Mie mi-a placut sudarea legaturilor dintre parinti si copii, dar si faptul ca am cunoscut oameni noi, minunati, impreuna cu care am reusit sa ma intorc in timp, pe vremea cand nu ne trebuiau prea multe pentru a fi fericiti. Am invatat ca niciodata nu este prea tarziu pentru a redeveni adolescent si mi-am reamintit multe lucruri pe care le-am invatat atunci si pe care nu ma mai asteptam sa pot sa le folosesc vreodata (sa ma orientez cu busola, sa fac un soi de alpinism, sa aprind focul cu amnarul, sa trag cu prastia si mai ales sa nu renunt atunci cand corpul imi spune ca este timpul sa ma opresc). Recomand taberele academiei adultilor, tocmai pentru sentimentul de intoarcere in timp pe care l-am trait si care sunt convins ca va fi trait de orice adult care mai are in el o farama de praf magic. Recomand taberele academiei copiilor, pentru ca au nevoie si de altceva decat de tablete, telefoane inteligente si alte device-uri care pretind ca ne fac viata mai frumoasa, dar reusesc sa ne instraineze unii de altii. Si pentru ca fiica mea a descoperit singura ca un leagan de lemn agatat de un brad in varful muntelui, langa o cabana, dupa o drumetie minunata, dar obositoare, este suficient pentru a o face fericita. Daca fiica mea a descoperit acest lucru, sunt sigur ca la fel va face orice copil cu un oarecare spirit de aventura. Recomand taberele academiei familiilor, pentru ca facand echipa parintii si copiii, construind impreuna cortul, dormind impreuna in acelasi cort si ajutandu-se unul pe altul la urcus sau la coboras sau la multitudinea de probe care trebuie sa fie trecute impreuna, se creeaza sau se sudeaza o legatura fantastica. Cred ca exista si un pericol: daca ai facut o data asta, devii dependent. Astepti cu greu urmatoarea data in care vei putea sa o faci din nou. Dar este o dependenta frumoasa si sanatoasa, pe care o doresc tuturor. "
  Rareş Răducanu, 39 ani
 • " Multumim intregii echipe a Academiei 1,61 pentru tabara de speologie. E prima tabara dupa care fiul meu de 10 ani a vorbit 4 ore in continuu. De obicei venea si spunea sec: "A fost bine!" A fost cea mai frumoasa tabara la care a participat in ultimii 4 ani. Vom veni si in alte tabere cu mare placere. Felicitari! "
  Cozma Cristina
 • Am simtit nevoia de a va scrie cateva randuri, pentru ca vreau sa va spun ca Tudor s-a intors multumit, senin, optimist din tabara de ski, cum, poate, nu l-am mai vazut de mult timp. In seara intoarcerii, obosit fiind, in masina pe drumul catre casa, precum si acasa, pregatindu-se pentru culcare, nu contenea sa zambeasca si sa povesteasca despre debate, atacul la persoana si despre ceata psihologica din care l-ar fi scos Andrei, despre faptul ca a reusit sa nu mai fie atat de competitiv si a putut sa se bucure de ski, despre colegii din tabara, cu totii OK. Cu alte cuvinte, ale voastre, adevarata educatie prin experiente inedite. Am fost o mama fericita si va multumesc mult pentru acest lucru.
  Mirela - mama lui Tudor (11 ani)