Date: 2-09-'15 Category: ,

Cursa de Orientare - Bucharest Science Festival 2015

Sâmbătă, 26 septembrie, 40 de participanți împărțiți în 6 echipe s-au întrecut într-o cursă presărată cu ateliere interactive, organizată de noi în cadrul Bucharest Science Festival.

Click pe imaginea de mai jos ca să vezi cum a fost la cursa de orientare!

Cursa de Orientare - Bucharest Science Festiva, 26 Septembrie 2015

Descrierea cursei din cadrul Bucharest Science Festival

Academia 1,61 propune în cadrul Bucharest Science Festival 2015 un program interactiv, în care participanții vor porni într-o cursă contra-cronometru și vor trebui să parcurgă singuri, cu ajutorul busolei, un traseu de orientare cu puncte de control. Pe parcursul traseului vor avea parte de ateliere surpriză, iar numai dupa ce vor înțelege fenomenul științific și vor aplica principiile pentru a îndeplini proba vor primi indiciile către punctul următor.

 

Ateliere pe parcursul traseului de la Bucharest Science Festival 2015:

“Despre busolă și cum ne orientăm cu ea”

– cum funcționează, cum ne orientăm, cum găsim direcția cu ajutorul busolei, ce înseamnă un azimut, cum compensăm și cum găsim drumul corect.

“Folia de supraviețuire”

– ce este, cum funcționează folia de supraviețuire si cum o folosim în situații de urgență.

– să construim propriul adăpost de urgență

“Firul electric”

– folosirea forțelor cumulate pentru a trece proba

– comunicare și lucru în echipă

„Principiul demultiplicării forțelor, sau cum poate 1 pitic să mute 2 uriași”

– aplicație distractivă a unor principii de mecanică

 

Ia-ți prietenii și vino la Bucharest Science Festival 2015!

Când și unde?

Sâmbătă 26 septembrie,  10 – 14   

Pădurea Băneasa

 

Vârsta

Copii 8-16 ani

Dezvoltare personală

Orientare cu ateliere interactive 

Formatori

Formatori Academia 1,61

Cost: gratuit

Eveniment gratuit în cadrul Bucharest Science Festival 2015

Servicii 

 • Formatori pentru fiecare grupă
 • Materialele necesare desfășurării atelierelor
 • Vouchere Academia 1,61  pentru câștigătorii curselor

Informații importante

Intrarea este liberă în cadrul Bucharest Science Festival 2015 însă accesul la program se face doar cu programare prealabilă până la data de 24.09.2015 la:  Anca Secu 0764172211 sau anca@academia161.ro

Mijloace de transport în comun: autobuzul 301 de la Piata Romana până la stația Grădina Zoologică

In caz de conditii meteorologice nepropice, din imposibilitatea de a-l muta in interior, atelierul se va suspenda.

 

Număr de locuri disponibile este limitat.

 

Ce spun participanții

 • " Multumim intregii echipe a Academiei 1,61 pentru tabara de speologie. E prima tabara dupa care fiul meu de 10 ani a vorbit 4 ore in continuu. De obicei venea si spunea sec: "A fost bine!" A fost cea mai frumoasa tabara la care a participat in ultimii 4 ani. Vom veni si in alte tabere cu mare placere. Felicitari! "
  Cozma Cristina
 • Va multumesc pentru ca sunteti asa cum sunteti! Va multumesc pentru ca, intr-o zi, ati decis sa puneti in practica ideile voastre, si, mai ales, pentru ca ati fost hotarati sa luptati pentru ele! Va multumesc pentru ca impartiti cu noi bucuria voastra de a trai si explora viata!
  Sunt unul din multii parinti ai acestei lumi. Imi doresc, pentru copiii mei, sa fie pregatiti pentru orice ii asteapta. Sa se simta bine in locuri cu dotari moderne si conditii cel putin bune, si la fel de bine in locuri in care doar cerul e deasupra lor. Imi doresc pentru copiii mei ca, indiferent de situatia in care se vor regasi la un moment dat, sa se descurce cu ce au la indemana: tehnologie sau ce le ofera natura, sa stie ca important pentru reusita ta, ca om, este sa inveti cum sa abordezi o situatie, si sa nu lasi situatia sa te depaseasca! Imi doresc pentru copiii mei sa invete un mod de a gandi si de a actiona echilibrat, drept si obiectiv, si, in primul rand, sa fie altruisti!
  Si trebuie sa admit ca mi-e foarte greu sa-i indrum spre aceste lucruri in sistemul actual de invatamant...si in contextul actual al vietii cotidiene....
  De aceea va multumesc pentru ca sunteti acolo pentru noi, pentru acest tip de nevoi, pentru acest tip de formare, pentru ca voi, prin ceea ce faceti, mie cel putin imi demonstrati ca valorile raman valori, indiferent de cat de mult se schimba structura societatii! Si daca invatam valorile de mici, vom sti sa le ducem mai departe, pentru ca pur si simplu vor face parte din noi!
  Tabara de supravietuire este o lectie aplicata de viata atat pentru cei care au participat cat si pentru noi parintii, spectatorii pasivi, dar impresionati si recunoscatori! Este genul de "invatamant" la care doar visam, iar acum l-am descoperit in voi!
  Nu am la indemana decat un termen "conventional", care limiteaza mult sensul ideilor pe care as vrea sa vi-l transmit, dar il folosesc: MULTUMESC!!! Si asteptam nerabdatori urmatoarea experienta cu Academia 1,61!
    -Maria Zichisanu, mama lui Matei (13 ani)
 • "Impreuna cu prietenii nostri de la Academia 161, invatam lucruri noi, ne aducem aminte ce-am mai uitat pe parcurs si - mai ales - retraim momentele magice ale copilariei. Cu zambetul pe buze, pe tatami, in apa sau pe carari de munte, copiii nostri descopera lumea cu toate ale ei: prietenie, efort, bucurie, greutati, satisfactii, natura, sanatate. "
  Emil Ţicu
 • de 5* - Mi-a plăcut că am lucrat în echipă cu mama. Este o activitate distractivă, înveți lucruri noi și lucrezi împreună cu un părinte.
 • " In cadrul atelierelor organizate de  Academia 1,61, impreuna cu  familia mea am participat la multe activitati minunate, vesele si relaxante. Sunt mama lui Andrei, un baietel de11 ani, si va marturisesc ca mie mi-a placut cel mai mult 'Tabara montana de familii". Am avut ocazia sa invat foarte multe lucruri pe care le poti face  in situatii critice pe munte si nu numai, m-a incarcat cu energia de care aveam nevoie, a fost senzational! Iar pentru sotul si pentru baiatul meu cele mai apreciate  ateliere au fost cele de "Paintball" si "O zi intr-un dojo de Aikido". Acolo au avut ocazia sa-si demonstreze vitejia de cavaleri Jedi pentru a indeplinii anumite misiuni, probe de imaginatie si sa dobandeasca mai multa incredere unul in celalalt pentru a putea castiga "rasplata marelui maestru". Profesionalismul, seriozitatea, entuziasmul si  imaginatia echipei Academia 1,61 pentru organizarea  acestor ateliere sunt uimitoare! Oameni buni, sunteti geniali! Dragi parinti, daca doriti pentru copiii dumneavoastra o altfel de educatie si o altfel de distractie, nu ezitati sa participati la atelierele Acadeniei 1,61! "
  Daniela Cazimirovici
 • " I wanted to contact you to say how impressed the teachers were with the trip that you organised on behalf of the school. The feedback that I got from all the teachers involved was excellent. Therefore to get such a glowing reference from them was high praise indeed. So well done to you and my thanks for all that you did to ensure that the trip was successful and enjoyable. "
  Private school Director