Toy Pedia – despre atelierele noastre pentru familii

In jungla, prabusiti, incercam sa scapam de canibali – atelier pentru parinti si copii

Acum ca David este mai mare, suntem foarte dornici de tot felul de experiente, de cat mai multa diversitate in activitatile din timpul liber si de moduri cat mai amuzante, placute si/sau educative de a petrece timpul liber impreuna.

Prin urmare, am fost incantata cand am primit o invitatie de la Academia 1,61 de a participa, impreuna cu David, la atelierul Aventura in Familie, acum vreo doua saptamani. A fost pentru prima data cand am mers la o sesiune de joaca organizata de altii pentru noi. De fapt, Cosmin si David s-au jucat, eu am fost doar spectator.

Actiunea a avut loc intr-o sala de sport in zona Budapesta – Marasesti iar scenariul a fost urmatorul: te afli intr-un avion care se prabuseste in jungla amazoniana. Alaturi de alti 14 supravietuitori, trebuie sa iesi din jungla, evitand canibali, liane, serpi si rezolvand tot felul de mistere.

La joc au participat 8 cupluri copil – parinte care au trecut prin cateva probe foarte haioase pe care vi le voi prezenta pe scurt (botezate de mine, nu de organizatori)

Proba numarul 1 – Scapa-ti parintele de canibali

Adultul este legat iar copilul, cu ochii acoperiti, trebuie sa parcurga un traseu cu obstacole, fara a le atinge si trezi, astfel, canibalii. Ajuns la parinte, acesta scapa de legaturi si parcurg traseul inapoi, de data aceasta adultul ghidand copilul legat la ochi. Parintele il ajuta prin comenzi vocale de tip “stai”, “stanga”, “dreapta”, “inainte” etc. David a fost un veritabil maestru 

Proba numarul 2 – Ghideaza-l pe tati printre obstacole

Dupa cum sugereaza si numele, parintele este, de data aceasta, legat la ochi si trebuie sa parcurga traseul, evitand obstacole aflate in miscare, sub forma unor saci imensi de box balansati de catre un moderator. Copilul trebuie sa urmareasca sacii si sa ii spuna adultului cand poate sa mearga inainte, fara a fi lovit de sac. Sunt sigura ca ati ghicit ca sotul meu nu a ratat niciun sac 

Proba cu numarul 3 – Suna clopotul ca sa anunti pe unde esti

Nu pe canibali, ci pe colegii de suferinta, bineinteles. Pentru asta, cei mai curajosi copii s-au catarat pe o scara din franghie si, cu ajutorul parintilor, au lovit cat de tare au putut intr-un clopotel aflat aproape de tavanul salii. David nu a fost curajos din prima si a tratat prima tentativa cu o criza buna de plans. Curiozitatea de copil a invins insa si, pana la urma, a acceptat cataratul. A fost suficient sa reuseasca o data ca pe urma nu mai reuseam sa il luam de la scara, decretand ca vrea una si acasa.

Proba cu numarul 4 – Si mintea e o forta

O proba statica, cu puzzle-uri si jocuri de logica. Cu siguranta proba cea mai putin atractiva pentru pustii de 4-5 ani care s-au alergat prin “jungla” cat parintii si-au pus creierele la contributie. Foarte buna insa pentru copiii mai mari care au luat-o ca pe o provocare si s-au pus constiinciosi pe treaba.

Ultimul obstacol in calea libertatii a fost momentul in care toti supravietuitorii au ramas incalciti intre liane si a trebuit sa colaboreze pentru a se elibera cu totii. Cel mai amuzant moment, inaintea unei mici sedinte de concluzii care a reunit parintii si copiii mai mari si a dat din nou ocazia pustilor mai putin rabdatori sa se alerge si sa se joace cu moderatorii.

Concluziile mele?

Mi-a placut si vreau sa repet experienta. Cred ca David este un pic mic si se cunoaste. Inca nu are rabdare sa se incadreze intr-un joc planificat. Activitatile sunt insa atractive si sunt destul de sigura ca data viitoare, fiind mai familiarizat, va avea si mai multa rabdare. Cunoastem oameni noi, facem lucruri diferite, ne distram impreuna si invatam lucruri noi. (mai multe poze de la Atelierul Aventura in familie)

Despre Academia 1,61

De Academia 1,61 nu auzisem pana cand nu am primit invitatia. Am vazut la fata locului o echipa de tineri care se pricep sa comunice cu cei mici, le place ceea ce fac si iubesc sportul, natura si oamenii. Este un proiect educativ mai diferit, care se bazeaza pe experienta si activitati mai deosebite, adresate atat familiilor, cat si celor care vor sa descopere lucruri noi despre ei insisi, sa iasa din rutina si sa incerce alte lucruri.

La baza proiectului stau Andrei, Ioana si Anca, pe care ii veti si cunoaste daca mergeti la unul dintre proiectele lor. Va invit sa aflati toate detaliile despre ei pe pagina lor: https://academia161.ro/dev/. Pana atunci, iata care este planul de activitati pentru perioada urmatoare:

  • Tabara de initiere montana pentru familii – detalii
  • Eveniment pentru pasionatii de paintball (adulti si adolescenti) – detalii
  • Tabara foto la Vulcanii Noroiosi (adulti si adolescenti) – detalii si la Magura – detalii
  • Tabara de supravietuire pentru adulti – detalii prima tura si a doua tura
  • Tabara de supravietuire pentru adolescenti si copii – detalii
  • Cu familia, la munte – detalii
  • Tabara de speologie pentru adulti si adolescenti – detalii
  • Tabara de Scuba Diving pentru adulti si adolescenti – detalii
  • Excursie la cetatile si bisericile fortificate din Transilvania – detalii
  • Tabara pentru impatimitii ciclismului – detalii
  • Tabara de schi si snowboard pentru incepatori – copii – detalii sau adolescenti

Merita sa le urmariti site-ul sau pagina de Facebook. In afara activitatilor de mai sus, au loc periodic si activitati pe langa Bucuresti sau indoor, in sala.

Articol preluat de pe ToyPedia:

https://toyspedia.wordpress.com/2014/04/16/in-jungla-prabusiti-incercam-sa-scapam-de-canibali-atelier-pentru-parinti-si-copii/

Deprecated: Function wp_img_tag_add_loading_attr is deprecated since version 6.3.0! Use wp_img_tag_add_loading_optimization_attrs() instead. in /home/x32acdm1/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/x32acdm1/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
academia
academia
Articles: 221