De ce ai face cursuri pentru părinți?

De ce ai face cursuri pentru părinți?

Partenerii noștri de la Parentime ne-au trimis acest articol foarte util desspre cursurile de părințit. Și ca să îi cunoașteți mai bine, vă oferă un atelier de 3 ore pe tema: Interacțiunea cu copilul prin joc. Detalii la sfârșitul articolului.

‘Cu câteva generaţii în urmă, membrii familiei, trăiau adesea în aceeaşi comunitate şi se ajutau reciproc la creşterea copiilor. În prezent, familiile lărgite, în care mai multe generaţii locuiesc sub acelaşi acoperiş sunt mai degrabă excepţia decât regulă. Astăzi, mulţi părinţi tineri nu au rude în vârstă care să locuiască în apropiere şi care să le ofere ajutor şi sfaturi legate de creşterea copiilor. Acesta este unul din motivele pentru care la nivel mondial din ce în ce mai multe organizaţii oferă cursuri pentru părinţi.

Sunt mai multe situaţii în care care părinţii ar putea beneficia de pe urma trainingurilor specializate.

1. Dacă plănuiţi să aveţi un copil. Fie că sunt născuţi în familia proprie sau adoptaţi, copiii vor avea un impact major asupra stilului tău de viaţă. În cazul în care sosirea acestuia este neaşteptată, un curs de formare ar putea fi exact ceea ce aveţi nevoie. Profesionişti bine instruiţi care, de cele mai multe ori, sunt şi ei părinţi, oferă consiliere pe teme cum ar fi disciplina copiilor, treburile casnice, relaţiile între fraţi sau surori şi opţiuni educaţionale.
2. Dacă aveţi mai mulţi copii. Cu cât aveţi mai mulţi copii, cu atât mai mult vă veţi da seama că fiecare dintre ei este unic. Vă puteţi confrunta cu nişte probleme neaşteptate cărora nu veţi fi mereu pregătiţi să le faceţi faţă. Un curs de parenting vă poate pune în legătură cu alţi adulţi care trec prin situaţii similare şi cu care puteţi face schimb de idei şi de la care de ce nu, puteţi primi şi sprijin.
3. Dacă aveţi un copil dificil. Uneori, unul sau mai mulţi copiii pot pune un părinte în situaţii care sunt greu de gestionat. Diferenţele de temperament sau diverse comportamente învăţate pot pune la grea încercare răbdarea părinţilor. Dacă nu sunteţi siguri cum să îi răspundeţi unuia dintre copiii, un curs de parenting vă poate oferi acces la resurse care se pot dovedi foarte utile.
4. Dacă aveţi experienţa limitată în a fi părinte. În cazul în care proprii părinţi au ieşit din viaţa dumneavoastră înainte de a fi crescut sau au fost nişte modele neadecvate, exista posibilitatea de a nu fi familiarizat cu o relaţie părinte-copil sănătoasă. Un curs de parenting vă va aduce împreună cu mult tipuri de părinţi, de obicei cu vârste apropiate şi evident cu experienţe de viaţă diferite. Schimbul de informaţii şi resurse pot oferi participanţilor un sentiment de apartenenţă.
5. Dacă aveţi o familie mixtă. Când soţii ajung într-o căsătorie în care există şi copii din alte relaţii, se pot produce ravagii. Cuplurile trebuie să înveţe cum să stabilească un cadru parental sănătos, care de multe ori este posibil să fi lipsit în relaţiile anterioare. În general, cea de-a doua căsătorie are o rată de divorţ mai mare decât primele, aşa că este important să obţineţi tot ajutorul pentru a face al doilea mariaj să functineze bine deoarece adesea problemele gravitează în jurul modului de creştere a copiilor.
6. Dacă doriţi să deveniţi un părinte mai bun. Dacă sunteţi conştienţi de punctele slabe pe care le aveţi în modul de a fi părinte, sau dacă simţiţi că faceţi o treabă bună dar doriţi să adoptaţi o abordare mai avansată, un curs de parenting vă poate ajuta să stabiliţi obiective noi şi mai ambiţioase. Vorbiţi cu trainerul şi cu alţi părinţi pentru a afla ce a functioant pentru ei şi care sunt filosofiile care se potrivesc.
Concluzia este că viaţa noastră devine mai bogată şi mai frumoasă atunci când fac parte din ea copiii, dar în acelaşi timp devine şi mai complicată. Cursurile de la Parentime sunt concepute pentru a sprijini părinţii în această călătorie. Trainingurile Parentime le dau părinţilor instrumente concrete pentru a depăşi situaţiile de criză care apar în familie şi de a-şi face relaţiile cu copiii mai pline de substanţă şi mai satisfăcătoare.’

Pentru înscrierea la atelierul ‘Interacțiunea cu copilul prin joc’ vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la anca@academia161.ro în care să ne lăsați numele și un număr de telefon. Atelierul este dedicat părinților.

Despre atelier: Până la vârsta de 12 ani jocul este limbajul principal de comunicare al copilului. După vârsta de 12 ani, nevoia de joc nu dispare total se doar face mai subtilă. Cum puteţi să vă construiţi o relaţie mai frumoasă cu copiii voştri în doar 20 de minute pe zi, jucându-vă cu ei. Astfel încât ei să fie mai cooperanţi, mai apropiaţi.

Articolul original: https://www.parentime.ro/resurse/articole/de-ce-ai-face-cursuri-pentru-parinti/


Deprecated: Function wp_img_tag_add_loading_attr is deprecated since version 6.3.0! Use wp_img_tag_add_loading_optimization_attrs() instead. in /home/x32acdm1/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/x32acdm1/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
academia
academia
Articles: 221