Antrenament pentru creier – teatrul de improvizație și beneficiile pt copii

Antrenament pentru creier – teatrul de improvizație și beneficiile pt copii

Vorbim destul de des cu părinți care ne spun că găsesc tot mai greu alternative care să fie provocatoare, distractive, dar și educative pentru timpul liber al adolescenților. Acesta este și unul din motivele pentru care anul acesta am lansat un nou program Academia 1,61 – Clubul φ (Phi), club de timp liber pentru adolescenți.

În cadrul clubului am introdus și un mini curs de improvizație. Iată de ce!

Auzim tot mai des discuții despre programa școlară prea încărcată; despre materiile ‘creative’ ca desenul sau muzica, care în loc să încurajeze exprimarea liberă, o îngrădesc în tot felul de tipare. Astfel copii ajung să fie programați/ pregătiți să intre într-un sistem învechit, pe care nu și-l doresc. Tocmai de aceea am întâmpinat cu bucurie noul ‘trend’ de dezvoltare personală prin teatru de improvizație.

Ce este teatrul de improvizatie? O serie de ‘jocuri’ prin care se construiesc diferite scenete, fără un scenariu prealabil și cu conținutul creat în totalitate de copiii improvizatori.

O astfel de activitate are nenumărate beneficii pentru copii: o mai bună comunicare verbală și non verbală; acceptarea mai ușoară a schimbărilor din jur; acceptarea ideilor și opiniilor diferite și multe altele. Practic, exercițiile de improvizație sunt un antrenament pentru creier, care ajută la dezvoltarea inteligenței emoțională, sporirea atenție, exprimare mai ușoară și la multe altele!

Cum se întâmplă aceste lucruri? Simplu! Prin încurajarea creativității. În cadrul cursului de teatru de improvizație nicio idee nu este gresită, niciun gând nu este mai prejos decât altul. Toate experiențele ne dezvoltă!

Ne bucurăm că putem să aducem în comunitate acest curs și sperăm să fie o ‘poartă’ către o nouă pasiune!


Deprecated: Function wp_img_tag_add_loading_attr is deprecated since version 6.3.0! Use wp_img_tag_add_loading_optimization_attrs() instead. in /home/x32acdm1/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/x32acdm1/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
academia
academia
Articles: 221