Maria Mitrea – 12 ani

” Draga Academie,

In fiecare tabara m-am simtit foatre bine si m-am distrat pe cinste. Sper ca niciuna dintre experiente sa nu fie unica.

In cadrul programelor voastre am invatat sa-mi descopar limitele si sa mi le accept. Am invatat despre lucrul in echipa, progresand nu doar la provocarile voastre ci si in viata de acasa.

Impreuna cu voi am descoperit lucruri noi din Romania dar si in afara acesteia. Acum am brevet de scafandru, stiu sa schiez foarte bine, pot supravietui in natura departe de civilizatie doar cu strictul necesat pentru a trai. De asemenea mi-am imbogatit cunostintele cu privire la speologie, am petrecut timp cu familia, am invatat sa lucrez cu ai mei si mi-am facut prieteni noi. Stiu sa fac focul in destule moduri, sa ma orientez, sa fac rapel si multe altele. 

In cadrul taberelor Academiei 1,61 am invatat sa lucrez cu majoritatea tipurilor de oameni in ciuda faptului ca nici nu am buletin. Programele voastre de educatie nonformala au o morala care pate fi inteleasa pana si de persoanale cu varsta scazuta, cu ajutorul debriefing-ului de la sfarsit, constat eu.

Tabara mea preferata este cea de speologie de anul acesta. Desi traseele au fost grele, pe parcurs mi-am dat seama ca a meritat tot efortul. Peisajul era alcatuit dintr-o flora foarte deasa care seamana cu ce a junglei: copaci foarte inalti cu trunchiul subtire, smocuri de iarba iesind de la radacina acestora si nici urma de brazi. Singurul lucru nelalocul lui sunt frunzele ruginii ce acopera in intregime pamantul ud. Pesterile pe care le-am vizitat au fost de-a dreptul uimitoare. Cu stalactite si stagmite oriunde mergeam, cu coloane minunate de diferite marimi, lacuri interioare, continuari spectaculoase si avene intortochiate. Unele pesteri erau active, pline de apa si parauri care ieseau din fiecare gaura. Alte pesteri erau greu accesibile sau bine ascunse de catre natura. De abia astept urmatoarele tabere organizate de voi, si de abia astept sa vad ce surprize ati mai pregatit.

Cu nerabdare,

Mitrea Maria “