Tabără de Supraviețuire de Iarnă

Tabără de supraviețuire de iarnă

Un nou concept Academia 1,61 propune o aventură inedită ce îmbină elemente de supraviețuire în condițiile aspre ale muntelui din luna ianuarie cu elemente de leadership, lucru în echipa și coordonare.

Vom învăța cum să construim adăposturi în zăpada și ne vom petrece o noapte în ele, simulând o situație de urgență.  De asemenea, vom experimenta folosirea echipamentului tehnic de iarnă (colțari, piolet, corzi și asigurări), învățând cum să ne asigurăm și să asigurăm întreaga echipă astfel încât să parcurgem în siguranță poteci și trasee înghețate.

Cel mai important, vom învăța despre abilitățile asociate unui lider, cum să ni le însușim și cum să le utilizăm pentru a ne atinge obiectivele. La final cunoștințe precum raportarea la grup sau managementul acestuia ne ne vor mai fi deloc străine.

Programul este disponibil tuturor celor care au mai trecut prin cel puțin o tabără de supraviețuire de nivel unu marca Academia 1,61, indiferent de vârstă.

Când și unde?

 • 15 – 20 ianuarie 2022
 •  Piatra Singuratică – Munții Hășmașul Mare

Cerințe de participare

 • Participarea anterioară la o tabără de Supraviețuire de nivel 1 sau un Bootcamp 1
 • Vârsta: minim 11 ani 

Dezvoltare personală

 • Drumeție, condiționare fizică
 • Decizie, conflicte
 • Tehnici de supraviețuire
 • Leadership
 • Folosirea exhipamentului specific drumețiilor de iarnă (colțari, pioleți, corzi)

Formatori

 • ghizi montani
 • minim 4 instructori Academia 1,61

Cost: 1790 lei

Servicii incluse în costuri:

 • Cazare
 • demipensiune (2 mese/zi)
 • Transport cu microbuzul
 • Testare COVID-19 antigen
 • Minim 4 instructori
 • Tehnici supraviețuire în zăpadă
 • Program de dezvoltare personală
 • Jocuri și activități de seară

Informații importante

Pentru rezervarea locului este necesară plata unui avans de 50% din taxa de participare și completarea fișei de înscriere pe care o puteți descărca de aici – DOWNLOAD FIȘĂ DE ÎNSCRIERE.

Locurile se rezervă în ordinea achitării avansului, în limita disponibilității.

Prin plata avansului sau prin completarea fișei de înscriere participantul confirmă că a citit și a acceptat termenii și condițiile rezervării și participării la activitate stipulate AICI, indiferent dacă a fost semnat sau nu un act scris.

Vă punem la dispoziție posibilitatea de a încheia o asigurare “Ramburs Orice” de la EUROLIFE prin care să vă recuperați 90% din costul taberei în cazul în care copilul nu mai poate participa. Această asigurare NU este o obligație sau o condiționare, ci o facilitate pe care o recomandăm și pe care o facem disponibilă. În Fișa de Înscriere găsiți un cost estimativ și vă puteți exprima acordul de a fi contactat de către compania de asigurare.

Testarea COVID-19 de tip antigen se aplică copiilor, trainerilor, șoferului și personalului de la locație, dacă aceștia nu dețin certificatul european de vaccinare.

Ești gata de aventură?

Înscrie-te acum!

Întrebări și Răspunsuri

Anul acesta, în premieră, am pregătit o nouă aventură pentru curajoșii din comunitatea noastră. Am pregătit o aventură de iarnă, în zăpadă, la o super-cabană. Am proiectat o tură memorabilă care va rivaliza cu Aventura Verii.

Totuși, in mod evident, fiind pentru voi un domeniu total nou (alpinismul de iarnă), suntem siguri că aveți foarte multe întrebări. Vom încerca să răspundem la cât mai multe mai jos:

 

Q: Va fi frig? Mie nu îmi place să dârdâi printre țurțuri și nămeți!

A: Da, cel mai probabil va fi frig, dar afară. În cabană va fi cald iar activitățile vor fi predominant tehnice și organizate în jurul cabanei. Deci vom avea ORICÂND opțiunea ca în câteva minute să intrăm la căldură în cabană.

 

Q: Ce echipament trebuie să-mi iau? Habar nu am ce colțari sau piolet îmi trebuie.

A: Nu este nevoie să vă luați echipament tehnic dacă nu aveți. Vom aduce noi corzi, hamuri, căști, mai multe perechi de colțari, pioleți, lopeți și sondă. Puteți să vă aduceți echipamentul vostru dacă îl aveți sau îl împrumutați, dar nu este nevoie să îl cumpărați. Va trebui să aveți doar bocanci și ciorapi călduroși, un sac de dormit cu temperatura minimă de CONFORT la cel puțin 3 grade (preferabil 0 grade), izopren sau salteluță și echipamentul uzual de munte. Veți primi lista de echipament necesar cu trei săptămâni înainte de plecarea în tabără.

 

Q: Vom dormi noaptea în zăpadă? Vom îngheța ca niște țurțuri!

A: DA, poate și NU, cu siguranță nu. Vom învăța cum să facem un adăpost de urgență în zăpadă (tip igloo sau tip groapă) iar temperatura din interiorul adăpostului realizat corect va sta constant la 10-13 grade cu plus. Adăposturile vor fi realizate lângă cabană și numai dacă stratul de zăpadă va fi suficient de consistent astfel încât să o permită. Oricine putea oricând să intre în cabană la căldură în doar câteva minute. Echipele care vor reuși să petreacă o noapte în adăpost vor primi un bonus în puncte și premii dar vor putea renunța oricând la probă.

 

Q: Va fi un wide-game? O să stăm ore la rând în frig?

A: Da, va fi un wide-game dar numai de câteva ore (maxim 10, nu ca la Supraviețuirea de Nivel 3) și vom avea oricând opțiunea ca în câteva minute să fim la căldură în cabană.

 

Q: Tabăra este în timpul școlii? O să îmi iau absențe?

A: Tabăra este între 15-20 ianuarie 2022 și se suprapune doar câteva zile pe primele zile din semestrul 2. Practic, în acest an nu mai există vacanță între semestrul 1 și semestrul 2. Semestrul 1 se încheie pe 14 ianuarie, atunci se încheie toate mediile, tezele și evaluările. Apoi, imediat după weekend începe semestrul 2 din care veți lipsi doar primele zile.

 

Q: Puteți să-mi dați scutire?

A: DA! Academia 1,61 fiind un proiect educațional, putem elibera scutiri pentru cei care au participat la programele noastre.

 

Q: O să putem face focul?

A: Da! Vom putea face focul în fiecare seară.

 

Q: Va fi cald în cabană?

A: Da, în cabană va fi permanent cald dar vom avea obligatoriu nevoie de saci de dormit pe timpul nopții.

 

Q: În adăpostul de urgență ne vom uda? Vom dormi direct pe zăpadă?

A: Nu, nu ne vom uda. Vom dormi pe izoprene și temperatura din adăpost va sta constant pozitivă. S-ar putea să fi prins vara nopți mai friguroase decât va fi în adăposturile voastre. Și veți avea oricând opțiunea de a intra în cabană.

 

Q: Vom face trasee lungi și obositoare prin zăpadă până la piept?

A: Nu. Tabăra va fi predominant tehnică axată pe învățarea tehnicilor de alpinism de iarnă. Cele mai lungi trasee vor fi cele de acces și plecare de la cabană – 3-4 ore de mers pe potecă.

 

Q: Ne vom cățăra pe gheață?

A: Nu, dar vom face un traseu mixt, scurt, pe zăpadă și stâncă, echipat cu asigurări fixe și lanțuri, legați în coardă și asigurați permanent, pe stanca de lângă cabană. Stânca se numește Piatra Singuratică. Este un traseu scurt (1 – 1,5 ore) dar foarte spectaculos și tehnic.

 

Q: Ce nivel de pregătire ne trebuie? Cât de solicitantă fizic este tabăra?

A: Tabăra este mai degrabă tehnică și nu va fi solicitantă fizic. Daca ați fost cel puțin la una din taberele de Supraviețuire de Nivel 1, la Speologie sau La Bootcamp Nivel 1, nu veți avea nicio problemă în a face față acestei tabere din punct de vedere al efortului.

 

Q: Ce mâncăm? Trebuie să ne luăm mâncare de acasă?

A: În costul taberei intră inclusiv două mese pe zi din care cea de seară va fi o masă caldă. Va trebui să aducem cu noi doar mâncare pentru gustările adiționale și de prânz. Vom avea și un aragaz de campanie astfel încât să putem face ceaiuri și pe parcursul zilei.

 

Q: Ce facem dacă ni se udă lucrurile?

A: le vom putea usca în cabană, la căldură.

 

Q: Care este diferența dintre Supraviețuirea de Iarnă și cea de vară?

A: Diferența este una de tehnică. Sunt cu totul alte tehnici pentru alpinismul și supraviețuirea de iarnă față de cele de vară iar deciziile trebuie luate cu mare atenție. Va fi mai degrabă o provocare mentală și de atitudine decât una fizică și de rezistență. O bună coeziune și coordonare a echipei este esențială. De aici vine provocarea și aventura.

 

Q: Cum ne ferim de pandemie?

A: Cabana este rezervată în exclusivitate pentru noi iar tot grupul va fi testat la plecare, inclusiv staff-ul și personalul auxiliar.

 

 

Ce spun participanții

 • " Academia 1.61 este "scoala" de care copiii nostri au atata nevoie; daca vrei sa-ti pregatesti copilul tau pentru viata ai incredere si trimite-l in taberele organizatede Academia 1.61 si tu insuti/insati vei fi uimit/a de propriul copil. Convinge-te! "
  Alina Stoica
 • de 5* - Mi-a plăcut că am lucrat în echipă cu mama. Este o activitate distractivă, înveți lucruri noi și lucrezi împreună cu un părinte.
 • "[...] Va scriu pentru ca simt nevoia de a va da la schimb ceva, pentru ceea ce ne-ati dat voi noua in acest weekend. Tehnic, este vorba de un feedback, dar unul care, nu stiu de ce, nu s-a putut deloc incadra in sablonul vostru tiparit. Feedback in sensul de reactie directa la proces, care e gata sa intre din nou la intrare, pentru a-l confirma, dar si metamorfoza subtil in ceva fundamental identic, dar totusi mai implinit, cam ca inelele unui copac, la trecerea inca unui an.
  Sa nu mai batem campii. M-am bucurat enorm sa gasesc niste oameni tineri, cu optimismul, energia si pofta de viata specifice varstei, insa cu o maturitate, o rigoare si o pregatire cum eu unul nu am mai vazut decat la generatia parintilor nostri. Sa simt in spatele unei imagini de totala prietenie, flexibilitate, jovialitate, copilarie -- o plasa de siguranta ferma formata din cunoastere, reguli, rigoare, respect si multa, multa inteligenta -- calitati atat pe cale de disparitie, cat si larg ignorate de o masa din ce in ce mai mare de consumatori. M-am simtit foarte bine in prezenta voastra. [...]"
  Radu - Participant în tabăra de drumeții pentru familii
 • " In cadrul atelierelor organizate de  Academia 1,61, impreuna cu  familia mea am participat la multe activitati minunate, vesele si relaxante. Sunt mama lui Andrei, un baietel de11 ani, si va marturisesc ca mie mi-a placut cel mai mult 'Tabara montana de familii". Am avut ocazia sa invat foarte multe lucruri pe care le poti face  in situatii critice pe munte si nu numai, m-a incarcat cu energia de care aveam nevoie, a fost senzational! Iar pentru sotul si pentru baiatul meu cele mai apreciate  ateliere au fost cele de "Paintball" si "O zi intr-un dojo de Aikido". Acolo au avut ocazia sa-si demonstreze vitejia de cavaleri Jedi pentru a indeplinii anumite misiuni, probe de imaginatie si sa dobandeasca mai multa incredere unul in celalalt pentru a putea castiga "rasplata marelui maestru". Profesionalismul, seriozitatea, entuziasmul si  imaginatia echipei Academia 1,61 pentru organizarea  acestor ateliere sunt uimitoare! Oameni buni, sunteti geniali! Dragi parinti, daca doriti pentru copiii dumneavoastra o altfel de educatie si o altfel de distractie, nu ezitati sa participati la atelierele Acadeniei 1,61! "
  Daniela Cazimirovici
 • " Cred ca este important sa ii oferi copilului tau experiente diversificate, sa iesi din rutina, sa faceti impreuna activitati distractive, dar si educative. Cred ca asa le incurajam copiilor independenta, creativitatea si increderea in proprie persoana. Academia 1,61 este unul dintre putinele locuri unde gaseste astfel de experiente pentru parinti si copii mai mici sau mai mari. "
  Manuela Stoica
 • Tabăra de supravietuire Această tabără îți oferă momente unice, de neuitat și, în același timp, te ajută să îți descoperi limitele. În aceste tabere am realizat că viața este mult mai mult decât credem. Viața nu este despre ce bunuri materiale avem, ci despre experiențe și amintiri. Atunci când ești pe munte nimic din tot ce ai acasă nu mai contează.... Acolo sunteți doar tu și natura, iar singurul ajutor de care dispui este felul în care alegi să abordezi situațiile în care ajungi. De ce merg în acest tip de tabere? Taberele acestea mă ajută să mă rup de realitate și de stresul zilnic. Ajung pe munte și uit de teme, cozi infernale, oameni grăbiți și multe altele. De asemenea, grupul are un rol esențial. Oamenii de munte sunt deosebiți. Depășim orice obstacol împreună și parcă nimic nu ne poate sta în cale. Pe munte am cunoscut oameni adevărați care mi-au devenit prieteni foarte buni și care și-au lăsat o amprentă în viața mea. Am învățat multe de la ei și încă am de învățat. Este imposibil să exprim ce înseamnă aceste tabere pentru mine și ce simt când plec cu acești oameni minunați. Tot ce vă pot spune este că această tabără vă schimbă în totalitate și experiența este inegalabilă. P.S.: să nu uităm de serviciile hotelului de 5 miliarde de stele