21 - 26 august

Tabără de Speologie

Dintotdeauna omul a fost fascinat de grote şi peşteri. La început acestea i-au fost adăpost şi casă. Apoi, întunericul lor a început să îi inspire teamă şi coşmaruri. Astăzi, vedem în peşteri nişte curiozităţi ale naturii şi o sursă inepuizabilă de frumuseţe aparent nepământeană.

Vârsta

Peste 11 ani

Perioada

21 – 26 august 2024
Locația: Mehedinti

Formatori

Minim 1 instructor Academia 1,61 la 5 participanti
Ghid de speologie
Ghizi montani

Descriere

Dintotdeauna omul a fost fascinat de grote și peșteri. La început acestea i-au fost adăpost şi casă. Apoi, întunericul lor a început să îi inspire teamă și coșmaruri. Astăzi, vedem în peșteri niște curiozități ale naturii și o sursă inepuizabilă de frumusețe aparent nepământeană. În continuare s-a păstrat ceva în noi ce ne atrage în negură, stârnindu-ne curiozitatea și înspăimântându-ne în același timp.

Cei ce vor cuteza să ni se alăture în această tabără de speologie vor fi încântați să descopere o zonă mai puțin cunoscută a tarii.

Vom instala tabăra de corturi la marginea unui râu, pe o pajiște verde, lângă un izvor cristalin. Aici, vom vizita multe peșteri spectaculoase, mai puțin cunoscute, le vom fotografia și vom învăța atât cum se formează cât și cum să le navigăm în siguranță. Ne vom târî împreună, ne vom murdări, vom parcurge diaclaze, vom folosi corzi și scărița de speologie. Seara vom cânta la chitară, vom spune povești și ne vom uni într-o echipă de speologi.

 

Dezvoltare personală

Comunicare

În cadrul echipelor, urmărim cu atenție componenta de comunicare. Cum ne exprimăm eficient, corect și coerent, pentru ca mesajul nostru să fie transmis clar și înțeles de către interlocutor.

Activități de cunoaștere

Știm deja că formarea mai multor echipe joacă un rol esențial în taberele Academiei 1,61. De-a lungul taberei vom avea activități de cunoaștere atât între coechipieri, cât și între echipe.

Independență

Credem că e foarte important să dezvoltăm un spirit al independenței, la urma urmei, în viața de zi cu zi, facem adesea lucruri singuri, avem nevoie să știm că ne putem baza pe noi înșine. Prin urmare, în taberele marca Academia 161, punem accentul pe cultivarea și dezvoltarea acestui gen de abilități. Luarea deciziilor, gestionarea emoțiilor și simularea unor situații dificile cresc nivelul de independență și pun bazele unei dezvoltări armonioase.

Gândire critică

Am creat un program care să stimuleze gândirea critică a participanților. Ne dorim ca ei să treacă prin propriul filtru informațiile pe care le primesc, să le verifice, iar lucrurile pe care aleg să le rostească să nu fie pur și simplu preluate. Este important ca ei să creadă cu adevărat în ceea ce spun și fac.

Managementul resurselor

Credem că e foarte important să dezvoltăm un spirit al independenței, la urma urmei, în viața de zi cu zi, facem adesea lucruri singuri, avem nevoie să știm că ne putem baza pe noi înșine. Prin urmare, în taberele marca Academia 161, punem accentul pe cultivarea și dezvoltarea acestui gen de abilități. Luarea deciziilor, gestionarea emoțiilor și simularea unor situații dificile cresc nivelul de independență și pun bazele unei dezvoltări armonioase.

Adaptabilitate

Adaptabilitatea este una dintre cele mai importante abilități pe care le putem învăța. Expunerea constantă la diverse situații, din diverse domenii, crește puterea noastră de a ne repoziționa și de a lua decizii eficiente într-un timp scurt. Pe lângă ateliere și jocuri, în taberele Academia 1,61, facilităm, în deplină siguranță, expunerea copiilor și adolescenților la o gama largă de circumstanțe, tocmai pentru a dezvolta acest skill.

Abilitati decizionale

Considerăm că este important să putem lua decizii, să știm ce ne dorim și să acționăm întocmai, fiindcă asta e cea mai bună variantă pentru noi și pentru cei din jurul nostru. Programele noastre sunt concepute în așa fel încât participanții trebuie să decidă ceea ce vor să facă și să înțeleagă impactul deciziilor lor asupra grupului.

Așa a fost sezonul trecut

Servicii incluse în costuri:

Important:
În cadrul acestui eveniment, pentru a încuraja dezvoltarea abilităților decizionale și de management al resurselor, pentru mesele care nu sunt incluse în costuri, participanții sunt încurajați să decidă singuri cu privire la ce își cumpără, pun în rucsac și cară cu ei.
Vom servi mesele împreună, ca un grup unit, vom învăța să împărțim dar și să ne gospodărim singuri, să fim independenți și să ne asumăm deciziile.

Ești gata de aventură?

Înscrie-te la Tabăra de Speologie!


Perioada: 21 – 26 august 2024
Locația: Podișul Mehedinți
Contribuție: 2.300 lei

Rezervă locul

Informații
importante!

Înscriere

Pentru rezervarea locului este necesară plata unui avans de 500 de lei și completarea fișei de înscriere. Locurile se rezervă în ordinea achitării avansului, în limita disponibilității.
Avansul aferent acestui eveniment nu este returnabil.
Restul costului aferent evenimentului va fi achitat cu minim trei săptămâni înaintea datei de plecare.

Termeni și condiții

Prin plata avansului sau prin completarea fișei de înscriere participantul, tutorele acestuia și/sau beneficiarul confirmă că a citit și a acceptat termenii și condițiile rezervării și participării la activitate, indiferent dacă a fost semnat sau nu un act scris.

Ce spun participantii