8 - 12 iulie 2024

Tabără de Supraviețuire Nivel 2

Instructori cu experiență vor preda tehnici de supraviețuire, orientare, prim-ajutor, tactică și psihologia situațiilor de criză, într-un mediu controlat și atent supravegheat, în care participanții vor experimenta procedeele demonstrate și își vor depăși temerile.

Vârsta

Peste 11 ani

Perioada

8 – 12 iulie 2024
Masivul Iezer-Păpușa

Formatori

Minim 1 instructor Academia 1,61 la 5 participanti
Ghid montan acreditat

Descriere

Vom sta la cort, la marginea unei păduri dar în apropierea unei cabane, unde vom învăța să ne orientăm, să ne facem adăpost de urgență, să facem focul și multe alte tehnici de supraviețuire. 

Așa cum v-am obișnuit deja, în cadrul acestei tabere, instructori cu experiență vor preda tehnici de supraviețuire, orientare, prim-ajutor, tactică și psihologia situațiilor de criză, într-un mediu controlat și atent supravegheat, în care participanții vor putea experimenta, vor deveni independenți, își vor depăși temerile și vor învăța valoarea gândirii critice stabile în situații de criză sau în grup.


Cadrul imaginar al acestui program este inspirat din opera ”Planeta Maimuțelor”. Acesta este gândit să ajute participanții să conștientizeze și să-și dezvolte abilitățile de comunicare. La început ei vor comunica doar non-verbal și apoi para-verbal, prin sunete dezarticulate. Mai târziu, vor fi nevoiți să se coordoneze folosind doar cuvinte simple și abia la final vor putea forma propoziții.
Taberele de supraviețuire Academia 1,61 sunt structurate pe trei niveluri de dificultate, având la finalul taberei câte o aplicație strategică și interactivă, pe echipe (numită ”wide-game”) în care vom testa și aplica ceea ce am învățat în prima parte a programului.


Acest program este mediu ca nivel de dificultate, iar wide-game-ul va dura 24 de ore.

 

Dezvoltare personală

Comunicare

În cadrul echipelor, urmărim cu atenție componenta de comunicare. Cum ne exprimăm eficient, corect și coerent, pentru ca mesajul nostru să fie transmis clar și înțeles de către interlocutor.

Activități de cunoaștere

Știm deja că formarea mai multor echipe joacă un rol esențial în taberele Academiei 1,61. De-a lungul taberei vom avea activități de cunoaștere atât între coechipieri, cât și între echipe.

Independenta

Credem că e foarte important să dezvoltăm un spirit al independenței, la urma urmei, în viața de zi cu zi, facem adesea lucruri singuri, avem nevoie să știm că ne putem baza pe noi înșine. Prin urmare, în taberele marca Academia 161, punem accentul pe cultivarea și dezvoltarea acestui gen de abilități. Luarea deciziilor, gestionarea emoțiilor și simularea unor situații dificile cresc nivelul de independență și pun bazele unei dezvoltări armonioase.

Gândire critică

Am creat un program care să stimuleze gândirea critică a participanților. Ne dorim ca ei să treacă prin propriul filtru informațiile pe care le primesc, să le verifice, iar lucrurile pe care aleg să le rostească să nu fie pur și simplu preluate. Este important ca ei să creadă cu adevărat în ceea ce spun și fac.

Adaptabilitate

Adaptabilitatea este una dintre cele mai importante abilități pe care le putem învăța. Expunerea constantă la diverse situații, din diverse domenii, crește puterea noastră de a ne repoziționa și de a lua decizii eficiente într-un timp scurt. Pe lângă ateliere și jocuri, în taberele Academia 1,61, facilităm, în deplină siguranță, expunerea copiilor și adolescenților la o gama largă de circumstanțe, tocmai pentru a dezvolta acest skill.

Abilitati decizionale

Considerăm că este important să putem lua decizii, să știm ce ne dorim și să acționăm întocmai, fiindcă asta e cea mai bună variantă pentru noi și pentru cei din jurul nostru. Programele noastre sunt concepute în așa fel încât participanții trebuie să decidă ceea ce vor să facă și să înțeleagă impactul deciziilor lor asupra grupului.

Managementul resurselor

Credem că e foarte important să dezvoltăm un spirit al independenței, la urma urmei, în viața de zi cu zi, facem adesea lucruri singuri, avem nevoie să știm că ne putem baza pe noi înșine. Prin urmare, în taberele marca Academia 161, punem accentul pe cultivarea și dezvoltarea acestui gen de abilități. Luarea deciziilor, gestionarea emoțiilor și simularea unor situații dificile cresc nivelul de independență și pun bazele unei dezvoltări armonioase.

Așa a fost sezonul trecut

Servicii incluse în costuri:

Important:
În cadrul acestui program, pentru a încuraja dezvoltarea abilităților decizionale și de management al resurselor, privind mesele care nu sunt incluse în costuri, participanții sunt încurajați să decidă singuri cu privire la ce își cumpără, pun în rucsac și cară cu ei.
Vom servi mesele împreună, ca un grup unit, vom învăța să împărțim dar și să ne gospodărim singuri, să fim independenți și să ne asumăm deciziile.

Ești gata de aventură?

Înscrie-te în Tabăra de Supraviețuire Nivel 2


Perioada: 8 – 12 iulie 2024
Locație: Masivul Iezer-Păpușa
Cost program: 2.300 lei

Rezervă locul

Informații
importante!

Înscriere

Pentru rezervarea locului este necesară plata unui avans de 500 de lei și completarea fișei de înscriere. Locurile se rezervă în ordinea achitării avansului, în limita disponibilității.
Avansul aferent acestui eveniment nu este returnabil.
Restul costului aferent evenimentului va fi achitat cu minim trei săptămâni înaintea datei de plecare.

Termeni și condiții

Prin plata avansului sau prin completarea fișei de înscriere participantul, tutorele acestuia și/sau beneficiarul confirmă că a citit și a acceptat termenii și condițiile rezervării și participării la activitate, indiferent dacă a fost semnat sau nu un act scris.

Ce spun participantii