Lupul și mielul

Un lup înfometat găsi un miel mic ce zburda pe pajiște și se hotarî să îl mănânce dar, în timp ce se apropia, mielul îl văzu, se intoarse și îl întrebă de ce vrea să îi facă rău.

Lupul se gândi și îi spuse că a auzit cum că anul trecut mielul l-a vorbit de rău. Mielul răspunse că anul trecut nici măcar nu era născut așa că lupul îl acuză că paște pe pășunea lui. Mielul răspunse că nici nu s-a atins de iarbă. Devenind din ce în ce mai nervos, lupul îi spuse mielului că l-a văzut că a băut apă din izvorul lui, dar mielul îi spuse cuminte că el nu bea decât laptele mamei și nici apă nu a băut.  Atunci, lupul, fără să mai stea la vorbă, îl inșfăcă și îl înghiți spunând “Nu o să stau eu nemâncat pentru că nu ai tu nicio vină!”.

Morala acestei mici fabule este că, în fața celor ce mint și își rescriu istoria, argumentele logice nu au nicio putere.

 – Arh. Andrei Samoil, co-fondator Academia 1,61


Deprecated: Function wp_img_tag_add_loading_attr is deprecated since version 6.3.0! Use wp_img_tag_add_loading_optimization_attrs() instead. in /home/x32acdm1/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function wp_get_loading_attr_default is deprecated since version 6.3.0! Use wp_get_loading_optimization_attributes() instead. in /home/x32acdm1/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
academia
academia
Articles: 221