Date: 8-07-'15 Category: ,

Tabăra de supraviețuire pentru adolescenți - Parâng 2015

La peste 2000m se află unul din cele mai frumoase locuri din țară unde 19 oameni, 5 echipe, 7 corturi colorate au avut parte de aventură, provocare, au învățat tehnici de supraviețuire dar mai presus de toate ce înseamnă să fii echipă.

Click pe imaginea de mai jos ca să vezi cum a fost în tabăra de anul acesta!

Tabăra de supraviețuire - Parâng 2015

Descrierea Taberei de Supraviețuire pentru adolescenți - 2015

Undeva în subconştientul nostru, adânc îngropată în mintea noastră, a rămas o frică ancestrală. Este frica de a nu supravieţui. Este frica de a rămâne singuri, abandonaţi în padure, în ploaie şi frig. Am învăţat să ne alinăm această frică in compania semenilor noştri dar, încet, aceasta a devenit o dependenţa. Încet am devenit dependenţi de cei din jurul nostru, de societate, de confortul ei şi am inceput chiar să credem că singuri nu ne vom descurca.

Există însă o cale de a ne elibera de aceasta frică ce ne paralizează şi ne frânează dezvoltarea liberă. Trebuie să învăţăm să supravieţuim singuri!!! Trebuie să veniţi cu noi ca să invăţaţi într-un mod plăcut, sigur şi distractiv cum să ieşiţi singuri din orice situaţie de criză şi cum să fiţi independenţi în natura sălbatică.

Cei ce reuşesc să acumuleze suficiente cunoştinţe şi tehnici de supravieţuire ajung repede într-un punct în care realizează că nu mai sunt dependenţi de nimeni şi de nimic.
Pentru ei nu mai este o problemă de viaţă şi de moarte a avea acces la apă curentă, căldură sau un adăpost. Astfel, ei ajung să vadă interacţiunea cu ceilalţi ca pe o opţiune si nu ca pe nevoie, devenind mult mai stabili, mai siguri pe ei şi mai încrezători în forţele proprii.

În cadrul acestei tabere, instructori cu experienţă vor preda tehnici de bază de supravieţuire, orientare, prim-ajutor, tactică şi psihologia situaţiilor de criză, într-un mediu controlat şi atent supravegheat în care participanţii vor experimenta procedeele demonstrate, îşi vor depăşi temerile şi, până la final, vor simţi satisfacţia de a se fi descurcat singuri.

Perioada

 

8-12 iulie 2015

Vârsta

 

copii peste 9 ani

Dezvoltare personală

Activitățile cu cadru imaginar

Formatori

1 formator pentru maxim 5 copii

Program și activități

  • tabără în zona lacurilor Păsările, lângă lacul Câlcescu
  • atelier de montare a corturilor
  • ateliere de făcut focul
  • atelier bagajul minim pentru supravieţuire
  • atelier orientare şi drumeţie pe creastă până la Vf. Setea Mare
  • atelier de prim ajutor – teorie si practică
  • atelier adapost de urgenţă
  • drumetie până în Căldarea Zănoaga
  • Wide-Game – joc de supravietuire în echipă ce se va întinde pe minim 24 de ore
  • atelier – cum reacționăm în situaţii de criză
  • analiza performantelor, debriefing și analiza rezultatelor

Taxa de participare: 650 lei

Servicii incluse:

  • Cazare în corturi
  • Transport
  • Instructori şi ghizi pentru trasee
  • Asistenţă pe traseu
  • Corzi, hamuri şi alte echipamente tehnice specifice
  • Materiale aferente programului (hărţi, diplome etc.)
  • Jocuri de cabană şi ateliere

Informații importante

Pentru rezervarea locului este necesară plata unui avans de 300 RON/ persoană până la data de 17.06 – data limită de plată a avansului. Avansul nu este returnabil.

Prin plata avansului sau prin completarea Fișei de înscriere participantul confirmă că a citit și a acceptat termenii și condițiile rezervării  și participării la activitatate stipulate AICI, indiferent dacă a fost semnat sau nu un act scris.

După data limită de plată a avansului, înscrierile se mai pot face doar cu o majorare a prețului cu 10%, în limita disponibilității.

Tabăra este destinată copiilor mai mari de 9 ani.

Vrei să te înscri pentru aventura de anul viitor?

Înscrie-te acum!

Așa a fost într-una din taberele de supraviețuire

Ce spun participanții

  • " Multumim intregii echipe a Academiei 1,61 pentru tabara de speologie. E prima tabara dupa care fiul meu de 10 ani a vorbit 4 ore in continuu. De obicei venea si spunea sec: "A fost bine!" A fost cea mai frumoasa tabara la care a participat in ultimii 4 ani. Vom veni si in alte tabere cu mare placere. Felicitari! "
    Cozma Cristina
  • "[...] Va scriu pentru ca simt nevoia de a va da la schimb ceva, pentru ceea ce ne-ati dat voi noua in acest weekend. Tehnic, este vorba de un feedback, dar unul care, nu stiu de ce, nu s-a putut deloc incadra in sablonul vostru tiparit. Feedback in sensul de reactie directa la proces, care e gata sa intre din nou la intrare, pentru a-l confirma, dar si metamorfoza subtil in ceva fundamental identic, dar totusi mai implinit, cam ca inelele unui copac, la trecerea inca unui an.
    Sa nu mai batem campii. M-am bucurat enorm sa gasesc niste oameni tineri, cu optimismul, energia si pofta de viata specifice varstei, insa cu o maturitate, o rigoare si o pregatire cum eu unul nu am mai vazut decat la generatia parintilor nostri. Sa simt in spatele unei imagini de totala prietenie, flexibilitate, jovialitate, copilarie -- o plasa de siguranta ferma formata din cunoastere, reguli, rigoare, respect si multa, multa inteligenta -- calitati atat pe cale de disparitie, cat si larg ignorate de o masa din ce in ce mai mare de consumatori. M-am simtit foarte bine in prezenta voastra. [...]"
    Radu - Participant în tabăra de drumeții pentru familii
  • de 5* - Un timp foarte plăcut de a petrece timpul liber, departe de gadget-uri și alte chestii moderne. Felicitări și la cât mai multe activități!
  • " Mie mi-a placut cand ne-am catarat pe munti si am invatat sa folosesc busola. Am invatat sa ma orientez folosind busola si sa ma catar si sa cobor cu franghia. Recomand taberele academiei pentru ca te invata multe lucruri noi si sa perseverezi intotdeauna pentru a ajunge la rezultat. "
    Iarina Răducanu, 8 ani
  • " Cred ca este important sa ii oferi copilului tau experiente diversificate, sa iesi din rutina, sa faceti impreuna activitati distractive, dar si educative. Cred ca asa le incurajam copiilor independenta, creativitatea si increderea in proprie persoana. Academia 1,61 este unul dintre putinele locuri unde gaseste astfel de experiente pentru parinti si copii mai mici sau mai mari. "
    Manuela Stoica
  • de 5* - Mi-a plăcut că am lucrat în echipă cu mama. Este o activitate distractivă, înveți lucruri noi și lucrezi împreună cu un părinte.